Monopoly eigendomsbewijs | sKribble
Monopoly eigendomsbewijs

Monopoly eigendomsbewijs

Verhuiskaart

Wat krijg je als je een eigen 3D-printer, een ouderwets Monopoly avondje met de familie en de vraag of je voor je broer en schoonzus een verhuiskaart wilt ontwerpen combineert?

Juist! Een in Monopoly-stijl uitgevoerde verhuiskaart met een 3D geprint huis (type bungalow).

Verhuiskaart

Dit soort opdrachten vind ik altijd erg leuk om te doen! Enerzijds omdat ik het met liefde (voor mijn broer) doe en anderzijds omdat ik volledig de vrije hand krijg en het leuk vind om hier echt een a-tot-z project van te maken.

Zo ben ik (toen het idee daar was) eerst naar de plaatselijke kringloop geweest om een echt ouderwets Monopoly spel te scoren. Om vervolgens foto’s te kunnen schieten van de ‘eigendomsbewijzen’ en die via Photoshop zo te bewerken dat ze feitelijk passen bij de verhuiskaart.

Van Arnhem naar Gorssel…

En aangezien Gorssel een dorp is, heb ik de straat inclusief bijbehorende prijzen en de kleur (bruin) hetzelfde gelaten als die van ‘Ons Dorp’ in het originele spel.

Gorssel

De bungalow (lees: Monopoly huis) heeft vriendlief op basis van de Funda foto’s en de kadastrale tekening digitaal nagemaakt en - na héél wat testprintjes - definitief geprint op de 3D-printer. In de welbekende groene-Monopoly-huizen-kleur natuurlijk.

Hieronder de 3D-print werktekening met alle details zover mogelijk was in dit kleine formaat.

3D-print

Oh en mocht je je het afvragen; het ouderwetse Monopoly avondje met de familie heb ik gewonnen. Volgens mijn medespelers ON-MO-GE-LIJK met alleen Groningen in mijn bezit bij de start.